Zoeken

Operator

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Trilmotor

Trilmotoren zijn essentieel in verschillende industriële en technische toepassingen, van bouwmachines tot voedselverwerking. Ze zijn ontworpen om trillingen te genereren, wat essentieel is voor veel mechanische materiaal transportprocessen.

Automatische productaanvoer speelt voor veel geautomatiseerde processen een belangrijke rol. Een constante productaanvoer is van grote invloed op een goede kwaliteit en de prestatie van het gehele productieproces. Trilmotoren worden onder meer gebruikt voor het verdichten, transporteren, toevoeren, zeven en lossen van bijvoorbeeld bulkgoederen. Maar die worden vaak ook toegepast in trilgoten, trilbuizen, trilzeven, triltafels, triltorens en ontwaterings- apparaten. Ook kunnen ze gebruikt worden in silo’s, opslagbunkers, uitkloproosters, valpijpen, glijbanen, filters en vulinstallaties. In hoofdzaak zorgen ze in alle voorbeelden voor een continu en zo efficiënt mogelijk proces van een ongehinderde materiaalstroom in een gewenste richting.

Materialen die door trilmotoren vervoerd kunnen worden variëren van bestanddelen, zoals bloem, zand en diverse poeders tot grove materialen zoals stenen, houtsnippers, gravel of bijvoorbeeld steenkool.


OPBOUW EN WERKING

Een trilmotor (of onbalansmotor) is een asynchrone draaistroommotor, waarbij op beide aseinden verstelbare onbalansgewichten zijn gemonteerd. Als de motor draait zorgen deze gewichten voor excentrische krachten waardoor de motor in onbalans raakt. De grootte van deze krachten kan worden veranderd door de gewichten (vóór gebruik) te verstellen. De krachten die de trilmotoren opwekken, brengen een transportgedeelte, zoals een goot, een buis of een tafel in beweging waardoor het aanwezige product in beweging komt.

Trilmotoren hebben verschillende specificaties, afhankelijk van hun toepassingen. Ze variëren in grootte, vermogen en trillingsfrequenties. Het is essentieel om de juiste trilmotor te kiezen op basis van de specifieke behoeften van uw project om optimale prestaties te garanderen.


POSITIE VAN DE TRILMOTOR OP APPARATEN

Met trilmotoren kunnen afhankelijk van de montage positie elliptische, cirkelvormige of rechtlijnige trekbewegingen bij het aan te drijven trilapparaten worden opgewekt. Als bijvoorbeeld twee trilmotoren synchroon tegen elkaar draaien, dan wekken ze een lineaire trilbeweging op. Dit wordt vaak toegepast bij trilgoten of -trilbuizen. Een enkele trilmotor, die in het zwaartepunt van de machine gemonteerd zit, wekt een cirkelvormige trilbeweging op. Een toepassing hiervan is bijvoorbeeld een ontwateringszeef. En een enkele trilmotor, die buiten het zwaartepunt gemonteerd zit, wekt een elliptische trilbeweging op. Bunkerkloppers op silo’s of bunkers maken hier veel gebruik van.


ONS AANBOD EN DIENSTEN

De Vier biedt een uitgebreide reeks aan trilmotoren van topkwaliteit, geschikt voor diverse toepassingen. Wij bieden ook installatie, onderhoud en reparatie diensten aan om ervoor te zorgen dat uw trilmotoren efficiënt en effectief werken.

Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 020-6360407.