Zoeken

Operator

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Borsteldruk en slijtage koolborstels

De borsteldruk beïnvloedt in aanzienlijke mate de slijtage van de koolborstels in een elektromotor.

Borsteldruk en slijtage

Door een te hoge borsteldruk kunnen de koolborstels in uw elektromotor relatief snel slijten. Wanneer de machine die door de elektromotor wordt aangedreven aan schokken wordt blootgesteld, kiest men doorgaans voor een hogere borsteldruk. Maar daardoor moeten de koolborstels waarschijnlijk wel eerder vervangen worden.

Borsteldruk aanpassen

Om slijtage van de koolborstels zoveel mogelijk te voorkomen, is het dan ook aan te raden om de borsteldruk aan te passen aan de manier waarop en de omstandigheden waaronder de elektromotor wordt gebruikt. Dit geldt voor alle soorten koolborstels

Datzelfde geldt voor de aard en de toepassing van de machine, evenals voor het contactoppervlak en het materiaal van de koolborstels.

relatie-koolborstelslijtage-door-borsteldruk-de-vier

Optimale waarde borsteldruk

De borstelslijtage, in functie van de borsteldruk, bestaat uit een elektrische en een mechanische component. Daaruit volgt voor de borsteldruk een optimale waarde, maar er moet wel rekening gehouden worden met temperatuur en luchtgevoeligheid.

Om niet alleen een goed contact te waarborgen maar ook de slijtage van borstel en collector te beperken, moet die optimale waarde gerespecteerd worden.

Juiste borsteldruk van koolborstels

Deze tabel kan u helpen bij het bepalen van de juiste borsteldruk in de door u gebruikte elektromotor.

juiste-borsteldruk-voor-verschillende-motoren

Wilt u meer weten over het verband tussen borsteldruk en de slijtage van koolborstels in uw elektromotor? Neem dan contact op met de specialisten van Elektromotoren De Vier.