Zoeken

Operator

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Grondstoffen grafietelektroden

Voor de productie van kwalitatieve grafietelektroden wordt gebruikt gemaakt van 2 basis ingrediënten, die onder bijzonder hoge temperatuur worden verwerkt:

 1. Coks; dit is een steenkool die met een speciale warmtebehandeling van verontreinigingen is ontdaan om het een meer zuivere brandstof te maken. Cokes ontstaat door de thermolyse (is een chemische reactie waarbij een stof door verhitting gaat ontleden) van steenkool.
  2a-grafiet-grondstoffen-coks-de-vier 
   
 2. Pek; dit is het bindmiddel en zorgt ervoor dat alle ingrediënten in een bepaalde vorm gevormd kunnen worden.
  2b-grafiet-grondstoffen-pek-de-vier 
   
 3. Energie; bij 1.000 gr C worden de nog plastische vormen uit gegloeid in compactere vormen van bijna 100 % zuivere koolstof. Bij 3.000 gr C vindt de verandering plaats van kool in grafiet.
  2c-grafiet-grondstoffen-energie-de-vier 
   

Unieke eigenschappen voor elektroden

Grafiet producten bezitten een polykristallijne structuur en zijn op basis van hun productie proces te vergelijken met keramische materialen. De karakteristieke fysische en chemische eigenschappen maken dat grafiet uiterst geschikt is voor de productie van elektroden. Door o.a. het aanpassen van de grondstoffen en de productie technologie kunnen elektroden worden aangepast aan de gevraagde bedrijfsomstandigheden.

Schema productieproces grafiet

p3-productie-verloop