Zoeken

Blog

Elektromotoren De Vier heeft jaren lange ervaring in reparatie, onderhoud, verkoop en advies van elektrische en mechanische aandrijven van zowel gelijkstroom als wisselstroom en draaistroom.

In Blogs delen wij onze kennis en kunt u interessante informatie lezen. U vindt hier de laatste 4 artikelen.

In linker kolom zijn de blogs gerubriceerd op hoofdonderwerp. Daar kunt u per onderwerp alle artikelen vinden.
 

Kogellager

Richtwaardes voor na-smeren van kogellagers van elektromotoren

Elektromotoren De Vier levert vooral elektromotoren die voorzien zijn van een SKF-lager. Hier wordt standaard een lithiumcomplex-vet als smeermiddel bijgeleverd. Natuurlijk moet er naar verloop van tijd na-gesmeerd worden om de kogellagers soepel te laten lopen.

Reflectie, Transmissie en Emissie

Thermografie: infrarood meten

Thermografie is niet meer weg te denken bij het dagelijks beheer van elektrische installaties. Met een speciale camera worden temperaturen gemeten die kunnen wijzen op een (aankomend) defect in de installatie. Thermografie voor elektrische installaties is een van de specialiteiten van Elektromotoren De Vier.

Smeerfilm Lager - Condensator

Stroomdoorgang in kogellagers

Het optreden van lagerschade door elektrische stroomdoorgang is bekend sinds 1920. Het verschijnsel heeft te maken met asymmetrie in het magnetisch veld in de elektromotor. Bij Elektromotoren De Vier weten ze daar de oplossingen voor.

Schema  Dubbelpolige Wisselschakelaar

Een 3-fase motor aansluiten op 230 V / 1 fase

In een 3-fase motor liggen de drie fasen / wikkelingen 120 graden t.o.v. elkaar verschoven in het stator huis. Hierdoor worden als de motor wordt ingeschakeld de fasen na elkaar magnetisch bekrachtigd wat tot gevolg heeft dat de rotor / motor-as gaat draaien.