Zoeken

Blog

Elektromotoren De Vier heeft jaren lange ervaring in reparatie, onderhoud, verkoop en advies van elektrische en mechanische aandrijven van zowel gelijkstroom als wisselstroom en draaistroom.

In Blogs delen wij onze kennis en kunt u interessante informatie lezen. U vindt hier de laatste 4 artikelen.

In linker kolom zijn de blogs gerubriceerd op hoofdonderwerp. Daar kunt u per onderwerp alle artikelen vinden.
 

Elektromotoren onderhoud: vijf tips om slijtage te voorkomen

17-05-2021, 00:00

Hoe snel en hoe sterk een elektromotor slijt, hangt voor een groot deel af van het aantal bedrijfsuren, het toerental en de beveiliging tegen overbelasting. Gelukkig zijn er veel manieren om met het juiste onderhoud de levensduur van elektromotoren te verlengen. We helpen u graag op weg om slijtage te voorkomen. In dit artikel zetten we vijf tips op een rij die bijdragen aan een langere levensduur van uw elektromotoren.

Stroomdoorgang in kogellagers

31-08-2020, 00:00

Asstromen zijn geen nieuw probleem, er zijn artikelen bekend uit de jaren 1920/1930 die hierover al schreven. Tegenwoordig gaat het om (inductieve) asstromen van 10 mA – 1 A (50 Hz – 1000 Hz) die indien de isolerende werking van het lager vet/oliefilm in het lager niet hoog genoeg is kan gaan circuleren; via de rotor door een lager naar het motorhuis en via het andere lager weer terug naar de rotor. De asstromen eroderen (vonk erosie) het metaal in het lager doordat tijdens het omlopen de kogels in kogellagers niet altijd contact hebben met hun loopbaan. Als de kogel los komt ontstaat er een klein vonkje.

Beton CO2-voetafdruk verkleinen door juiste keuze van elektromotor.

31-08-2020, 00:00

Betonproductie zorgt voor hoge CO2 uitstoot. Beton is het ultieme bouwmateriaal wat overal op de wereld gebruikt wordt. De productie van beton veroorzaakt namelijk veel CO2 uitstoot. Het bouwmateriaal is verantwoordelijk voor 5 tot 9% van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Atex: Kennis, Kunde en Houding

22-05-2019, 00:00

6 juni is het ATEX-congres in DeFabrique in Utrecht. Werkt u wel eens met (explosie)gevaarlijke stoffen? Dan is dit congres een aanrader om te bezoeken. In deze blog leest u hoe belangrijk kennis, kunde en houding is bij ATEX.

85 jaar Elektromotoren De Vier!

21-03-2019, 00:00

Dit jaar viert Elektromotoren De Vier zijn 85e verjaardag. In die 85 jaar zijn aardig wat hoogtepunten voorbij gekomen. Uiteraard hebben wij hier niet alleen voor gezorgd, want zonder u als klant hadden we de 85 jaar nooit gehaald. Waarvoor veel dank!

Voorbereidingen op de Brexit

21-03-2019, 00:00

De Brexit staat voor de deur. Oftewel: langere levertijden, hogere kosten, douane formaliteiten bij levering/ bestellingen uit Verenigd Koninkrijk en extra administratie i.v.m. belasting aangifte. Hier moeten we ons op voorbereiden wanneer de Brexit 29 maart doorgaat.

Richtwaardes voor na-smeren van kogellagers van elektromotoren

15-06-2017, 00:00

Elektromotoren De Vier levert vooral elektromotoren die voorzien zijn van een SKF-lager. Hier wordt standaard een lithiumcomplex-vet als smeermiddel bijgeleverd. Natuurlijk moet er naar verloop van tijd na-gesmeerd worden om de kogellagers soepel te laten lopen.

Thermografie: infrarood meten

15-06-2017, 00:00

Thermografie is niet meer weg te denken bij het dagelijks beheer van elektrische installaties. Met een speciale camera worden temperaturen gemeten die kunnen wijzen op een (aankomend) defect in de installatie. Thermografie voor elektrische installaties is een van de specialiteiten van Elektromotoren De Vier.