Zoeken

Operator

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Koolborstels

Een koolborstel is een onmisbaar onderdeel in veel elektromotoren en generatoren. Zonder een koolborstel is de overdracht van stroom naar het draaiende deel niet mogelijk. Een koolborstel bestaat in de regel uit een kabelschoen, een geleidende draad (litze) en een grafietblokje met zelf-smerende eigenschappen.

Koolborstels van de vier: eigen fabrikaat

De Vier is sinds ca.1947 gespecialiseerd in de productie van koolborstels en andere koolproducten voor de industrie. Wij maken al onze producten zelf en gebruiken daarvoor hoogwaardige en specialistische producten die wij betrekken uit Duitsland en India. Ontdek onze verschillende soorten koolborstels

De koolborstels en andere koolproducten in ons assortiment maken en bewerken wij in onze eigen werkplaats. De Vier houdt het gehele proces in eigen hand om kwaliteit te kunnen waarborgen. Het spreekt vanzelf dat wij hierbij uitsluitend gebruik maken van de beste producten en machines. Zoekt u nieuwe koolborstels voor uw elektromotor of wilt u oude koolborstels vervangen, dan bent u bij De Vier aan het juiste adres.

Hoogwaardig materiaal koolproducten

Na de Tweede Wereldoorlog waren kool en grafiet erg schaars. In die tijd waren de levertijden vanuit Engeland of Amerika erg lang. Te lang, naar het oordeel van de oprichter van De Vier, die zijn licht opstak in Duitsland en uiteindelijke in de buurt van Nürnberg leverancier Conradty ontdekte. Dit bedrijf produceert al meer dan 135 jaar specialistische kool- en grafietproducten. Doordat Conradty zich in 2004 aansloot bij Graphite India is de naam verandert in Graphite Cova, en heeft De Vier toegang tot het allerbeste materiaal ter wereld.

Toepassing en gebruik van koolborstels

Overal waar spanning moet worden overgebracht op bewegende delen zijn koolborstels of sleepstukken toe te passen. Toepassingen zijn nu te vinden in verschillende industrieën, zoals de metallurgische en chemische industrie, de engineering, de aluminium-, non ferro-, staal-, glas- en gieterijindustrie. Koolborstels worden in veel elektrische apparaten en machines gebruikt maar door veranderende elektromotor technologieën neemt het gebruik ervan wel langzaam af.

Overige koolproducten

Naast koolborstels maken en leveren wij verschillende andere koolproducten, zoals:

  • Koollagers, koollagerringen
  • koolborstels en koolsleepstukken
  • koolstofstenen
  • koolvilt, grafietvilt
  • koolstofschuim
  • koolplaten
  • koolborstelhouders
  • aardingskolen

Meer informatie over koolborstels en koolproducten

Wilt u meer weten over onze koolborstels en andere koolproducten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan door het invullen van het contactformulier of door te bellen naar (020) 63 60 407.

Bestellingen

Heeft u specifieke koolborstels nodig? Gebruik dan het volgende formulier. Hoe meer u van de gevraagde specificaties kunt aangeven, des te beter en sneller kunnen wij u van dienst zijn. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier, dan kunt u ons altijd bellen op (020) 63 60 407.